• facebook
  • instagram
  • twitter
De strijd om kaartjes voor Adele

De strijd om kaartjes voor Adele

Ik ben fan van Adele. En nee, niet pas sinds het uitkomen van 25, haar nieuwste album, maar al veel langer. Al jaren zijn de nummers van Adele favoriet om hard mee te blèren of om onder de douche te zingen. Niet alleen ik, ook mijn ouders, zusje en oom en tante zijn fan van Adele: talloze keren hebben we met elkaar het concert van Adele in de Royal Albert Hall gekeken en beluisterd.

“Adele geeft nooit meer een concert, hè?” merkten we na afloop vaak op, om vervolgens Google door te spitten op zoek naar informatie over de Britse zangeres. Maar helaas, niks te vinden: Adele leek van de aardbodem verdwenen.

Tot ergens in 2014: vanaf toen begonnen de media voorzichtig te melden dat Adele bezig zou zijn met een nieuw album. Wanneer was echter nog de grote vraag. “Als Adele een concert in Nederland geeft, dan gaan we daar sowieso naartoe,” spraken we op dat moment met elkaar af. In onze gedachten zaten we al front row bij haar concert, ook al was het überhaupt nog niet bekend wanneer en of er een concert van Adele in Nederland zou komen.

Dat Adele dus in november – eindelijk – met een nieuw nummer en vervolgens een compleet nieuw album kwam, verbaasde ons dus niet. Maar dat ze, na vijf jaar zonder nieuwe muziek, zo immens populair (nog populairder dan ze al was) zou worden, dàt hadden we niet verwacht.

Eindelijk kwam ook het goede nieuws dat Adele in juni 2016 twee concerten in het Ziggo Dome gaat geven en dat de kaartverkoop op 4 december zou plaatsvinden. Tot zover echter het goede nieuws: door haar comeback is Adele zo populair dat verwacht werd dat de ticketverkoop een ware veldslag zou worden. Maar ik was vastbesloten: we moesten en zouden kaarten krijgen voor Adele!

Vrijdag 4 december 2015 – 07.00 uur
Het is nog vroeg, maar wij zitten er al helemaal klaar voor. Op in totaal 9 verschillende apparaten proberen we kaartjes voor Adele te bemachtigen. Het liefst willen we 6 kaartjes, maar omdat het maximum te bestellen kaarten slechts 4 is, zal dat lastig worden. Dan moet je er op minstens twee apparaten op tijd doorkomen… In de speciaal voor vandaag aangemaakte Whatsappgroep “Concert Adele” houden we elkaar op de hoogte en voeren we de spanning op. Zal het lukken?

Om tien uur gebeurt er nog niks, maar om kwart over tien komt mijn tante erdoorheen en vlak daarna mijn oom ook. In totaal lukt het ze om 5 kaartjes te veroveren, iets wat vele andere fans niet gelukt is!

Maar: we willen met z’n zessen, en we hebben vijf kaartjes. Dat wordt dobbelen…

Gelukkig komt dan, niet geheel onverwacht, de mededeling dat er twee extra concerten van Adele zullen plaatsvinden, waarvan maandag de kaartverkoop is. We besluiten om het nog een keer te proberen en voor twee kaartjes te gaan. Als dat zou lukken, splitsen we op en verkopen we dat ene kaartje dat dan overblijft wel door, dat zal geen probleem zijn.

Maandag 7 december 2015 – 08.45 uur
En dus zitten we op maandagochtend weer met zweethandjes te staren naar alle apparaten, klaar voor de kaartverkoop. Stiekem hoop ik dat het makkelijker zal gaan, want alle diehard fans zullen toch al wel kaartjes hebben? En het is maandagochtend, dan zullen veel mensen gewoon moeten werken. Maar het wordt tien uur, vijf over tien, kwart over tien, tien voor half elf, en nog steeds gebeurt er niets. Dan verschijnt op mijn scherm het bericht dat allebei de extra shows helaas uitverkocht zijn. Tja, blijkbaar hebben we vrijdag echt geluk gehad!

Mensen die helemaal geen kaartjes hebben, reageren op Twitter hun frustratie af op Ticketmaster. “Oneerlijk”, “corrupt” en “het stinkt bij Ticketmaster” zie ik voorbij komen. Ach, je moest gewoon geluk hebben, de vraag was nu eenmaal veel groter dan het aanbod.

Wat wel heel frustrerend is, is het aantal kaarten dat binnen vijf minuten na de kaartverkoop al te koop aangeboden wordt op sites als Marktplaats en Seatwave. En niet voor de normale prijs, nee, 800 euro voor één kaartje is heel normaal. Ik kan me niet voorstellen dat mensen zoveel geld overhebben voor een concertkaartje waarvan je niet eens weet of het wel echt is, maar ik vind het raar dat dit niet verboden is.

Maar waar het om gaat, is dat wij vijf kaartjes in de pocket hebben! En wie er niet mee mag? Dat zien we tegen die tijd wel, gelukkig hebben we nog even om het uit te vechten. Of zullen we toch maar gewoon de dobbelstenen tevoorschijn halen?

1 reactie

  1. Marianne · 14 december 2015 Reply

    ☺Gefeliciteerd! Goed geregeld.👍Maarten en Tim hebben voor ons gezin vorige week in de slag om kaartjes voor CaS, 9 kaartjes bemachtigd. Diezelfde dag waren de tickets voor zaterdag (evenals eerder al voor het hele weekend) uitverkocht. Ook geluk gehad dus. Jippie. Nu nog even oppas voor de kleintjes regelen….

Geef een reactie