• facebook
  • instagram
  • twitter
Wat ik wél deed in 2016

Wat ik wél deed in 2016

Bloggen deed ik dus overduidelijk niet, shame on me. Maar goed, in 2017 gaat daar hopelijk verandering in komen! Nu denk je misschien dat ik op m’n luie reet gezeten heb, maar niets is minder waar. Ik deed heel veel leuke (en nuttige) dingen, maar schoof mijn blog daardoor compleet naar de achtergrond. Tijd voor een update van mijn leven! Dit deed ik in 2016:

Minor Frans afronden
Misschien herinner je je dit artikel nog wel? Daarin vertelde ik over de minor Frans die ik toen aan de Universiteit Utrecht volgde. Nadat ik de vier verplichte vakken met succes afgerond had, was ik zo enthousiast en gemotiveerd dat ik besloot nog twee extra vakken bij Frans te volgen. Dus toen de meeste mensen zich alleen op hun scriptie hoefden te richten, zat ik nog lekker te zwoegen op Franse grammatica. Spijt had ik er echter niet van, want door de minor is mijn Frans er flink op vooruit gegaan!

Afstuderen
Aan alles komt een eind, zo ook aan mijn bachelor CIW. Mijn scriptie schreef ik over het aanleren en toepassen van leesstrategieën bij het vak Nederlands op de middelbare school. Dat lijkt meer op iets wat je bij Nederlands zou onderzoeken dan bij een communicatiestudie, maar het was wel best interessant. De uitkomsten waren helaas niet zo interessant: er kwam weinig boeiends uit het (redelijk grote) experiment. M’n cijfer heeft er gelukkig niet onder geleden, want mijn scriptie werd beoordeeld met een dikke vette 7.8! #nerd 😉

Uitzoeken wat ik met m’n leven na mijn bachelor wilde doen
Dit heeft me tien jaar van mijn leven gekost en minstens twintig grijze haren extra. Hoewel dat misschien een heel klein beetje overdreven is, was het wel even een serieus Probleem met een hoofdletter P. Want wat wilde ik nu precies? Een extra jaar plakken aan mijn bachelor? Direct beginnen aan een master? Stage lopen? Ik ben 21 en heb na zes jaar vwo direct in drie jaar een complete bachelor erdoorheen geknald. Als ik nu een eenjarige master zou gaan doen, dan sta ik op mijn 22e al op de arbeidsmarkt. Na alles op een rijtje te hebben gezet, heb ik uiteindelijk gekozen voor de Premaster Journalistiek in Amsterdam. Zo hoef ik niet direct aan een master te beginnen, maar blijf ik wel in het studeerritme en doe ik kennis en ervaring op in de journalistiek. Probleem opgelost.

Werken in Frankrijk
De zomermaanden van 2016 bracht ik door in Zuid-Frankrijk. Voor Vacansoleil werkte ik daar als animatrice op de grote camping Le Chateau de Galaure. Ik bracht m’n Frans in de praktijk, organiseerde sporttoernooien, speelde kindertheater, presenteerde de talentenshow, had de verantwoordelijkheid over de kidsmusical Frozen, speelde zelf in Mama Mia en Tarzan, knutselde dagelijks met kinderen, danste de minidisco, was spook tijdens de spooktocht, maakte nieuwe vrienden, verbeterde m’n Engels, sprak minstens drie verschillende talen op één dag, verkende de omgeving en had de beste zomer van mijn leven!

Premaster Journalistiek
Twee dagen nadat ik terugkwam uit Frankrijk was het alweer tijd voor het serieuze leven: de eerste dag van mijn Premaster Journalistiek aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Inmiddels heb ik alle vakken tot nu toe succesvol afgerond en geen moment spijt gehad van deze keuze. Het vak dat ik het leukst en het meest leerzaam vond, is journalistieke vaardigheden – beeld. Tijdens dit vak deden we in groepjes praktijkervaring op in de audiovisuele journalistiek door zelf nieuwsitems, een reportage en een achtergrondverhaal te draaien én monteren. Super leerzaam dus.

1 reactie

  1. Marianne · 2 februari 2017 Reply

    Ha Lisanne. Leuk om weer iets in je blog te lezen. Dit vraagt om meer. Kus van mij.

Geef een reactie